Connect with us

Sanatate

Vezi cum se utilizează hreanul ca el să devină un medicament pentru creier, inimă și vase!

Rădăcina de hrean are un gust puternic și specific. Însă hreanul nu se reduce doar la aceste proprietăți gustative. Gustul puternic ascunde în sine o bază de elemente și compuși activ benefici sănătății noastre.

Putem folosi hreanul nu doar în stare proaspătă, dar și ca tinctură sau sirop.

Iată ce beneficii ne aduce consumul regulat de hrean:

Calmează tusea – este un beneficiu de bază al hreanului. În caz de tuse amestecă hrean ras cu zahăr și consumă acest amestec. Tusea va dispărea foarte repede.

Normalizează tensiunea – efect datorat faptului că hreanul fluidizează sângele și dizolvă cheagurile, prevenind totodată riscul formării lor. În plus hreanul face vasele mai elastice, astfel încât această rădăcină este garantul unui sistem circulator sănătos.

Analgezic natural – în caz de dureri de cap sau migrene se recomandă să consumi hrean și totodată să aplici comprese cu hrean pe frunte.

Util contra reumatismului – pentru asta trebuie să adaugi 1-2 linguri de hrean ras mărunt în lapte cald. Preparatul se bea pe stomacul gol, de două ori pe zi până la dispariția afecțiunii.


Crește pofta de mâncare – hreanul mărește secreția sucul gastric astfel încât senzația de foame devine mai puternică. Dacă vrei să te îngrași consumă cu 15 minute înainte de masă hrean ras.

Fortifică memoria – această rădăcină conține vitamine din complexul B necesare sistemului nervos și îmbunătățește memoria.

Nu uita să distribui prietenilor tăi acest articol util!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Altii mai citesc si...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Copyright © 2018 PoateNuStiai window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-59224841-1');