Dieta japoneză care ajuta la slăbire cu 1 kilogram pe zi! Sună atractiv, nu? Dar cel mai important lucru este că această dietă există și funcționează cu adevărat

204
0
DISTRIBUIȚI

Mâncați banane în fiecare dimineață și pierdeți timp de o săptămînă pînă la 7 kg – sună atractiv, nu? Dar cel mai atractiv lucru este că această dietă există și funcționează cu adevărat!

În plus, ea nu necesită eforturi excesive, întrucât obiceiurile alimentare practic nu trebuie schimbate. De aceea această dietă, elaborată de către japonezul Hiroshi Watanabe, a devenit atât de populară. Pentru prima dată el a prezentat-o în cartea sa „The morning banana diet”.

Esența ei este foarte simplă: dimineața se mănîncă doar banane și se bea apă la temperatura camerei. În restul zilei se poate mânca la fel ca de obicei. Într-adevăr este atât de simplu?

Totul a început cu faptul că însuși Watanabe, timp de mai mulți ani, a depus, fără succes, eforturi pentru a slăbi. A încercat multe diete, dar mai târziu a decis să nu se bazeze pe ele, ci pe cunoștințele științifice pe care le-a obținut din lucrări științifice. Soția lui, Suliko, este farmacistă și poate fi considerată și coautor al cărții.

Ei împreună au inventat o metodă de scădere în greutate, care a devenit, incredibil de rapid, populară în întreaga lume, nu doar în Japonia. Este deosebit de bună pentru cei cărora nu le place să transpire în sala de sport.

Persoanele obeze sunt de obicei sfătuite să lucreze mai mult fizic – ca să ardă mai multe calorii. Watanabe a reușit să ocolească această recomandare: japonezii, ca nici o altă națiune din lume, știu ce înseamnă „nu am timp pentru mine”.

Și iată o decizie simplă: o banană proaspătă și un pahar de apă dimineața în loc de micul dejun. Cel mai dificil lucru este să te abții să nu mănînci nimic pînă la prînz.

Bananele sînt pline de amidon rezistent, care stimulează în mod activ metabolismul. Amidonul din banane nu este același ca cel din cartofi.

Poate fi digerat și rezistent. Amidonul rezistent, în intestinul subțire, nu se dizolvă, ci trece direct în intestinul gros, unde începe procesul de fermentație a acestuia. Bacteriile intestinului gros îl procesează în lanțuri scurte de acizi grași. Ei hrănesc celulele și contribuie la însănătoșirea tractului gastrointestinal.

Într-adevăr la micul dejun trebuie să mănînci doar o banană?

În acest sens, de fapt, nu există reguli stricte. Trebuie să mănînci atât de multe banane la micul dejun, astfel încît să simți că ești sătul. Japonezii urmează regula 80/20 (aceasta este plinătatea stomacului în procente, ei se ridică de la masă înainte de a simți sațietate), pentru că ei cred că supraîncărcarea stomacului cu alimente este foarte dăunătoare.

De altfel, și medicii susțin că starea optimă a stomacului este să nu fie plin, astfel încît acesta să funcționeze corect, având o sarcină minimă.

Alte recomandări expuse în cartea lui Watanabe:

Întotdeauna beți un pahar de apă caldă dimineața. Acest lucru va stimula, de asemenea, metabolismul.

Ideal ar fi să beți mai întâi un pahar de apă, apoi să vă acordați timp pentru dvs. și să mâncați o banană peste o oră.

De unde să știți dacă sunteți sătul sau nu?

Începeți cu 1 banană. Dacă după 20 de minute încă mai simțiți foame, mâncați încă una. Toate bananele trebuie consumate doar crude.

Nu consumați produse lactate sau alcool;

Este foarte de dorit să nu mîncați nimic după ora 20.00;

Culcați-vă înainte de miezul nopții. Oamenii de știință cred ca obiceiul de a merge la culcare târziu este legat de obezitate;

Luați prânzul și cina, dar nu luați nicio gustare între ele, cu excepția fructelor.

Ce face dieta de banane să fie atît de deosebită?

Aceasta este o dietă foarte sănătoasă;

Bananele sînt bogate în fibre și dau multă energie;

Micul dejun luat în mod regulat accelerează metabolismul și împiedică mîncarea în timpul zilei;

Dacă nu beți cafea dimineața, corpul dumneavoastră va fi mult mai ușor să vă reglementeze pofta de mîncare și nivelul glucozei din sînge;

Un pahar de apă la temperatura camerei accelerează metabolismul;

Nu veți bea alcool. Acest lucru este bun în sine;

Vă puteți controla mai bine pofta de mîncare;

Dieta cu banane este, de asemenea, o excelentă profilaxie împotriva celulitei.

Altii mai citesc si..

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here