Connect with us

Design

Cum sa creezi un gratar de gradina decorativ. O adevarata „gaura de foc”

Multi dintre voi probabil ca au o gradina, si probabil ca mai multi dintre voi si-ar dori o gradina precum sunt cele din strainatate, cu un design atractiv. In acest articol o sa va prezint un gratar de gradina decorativ, care poate fi folosit atat ca gratar, cat si pentru decor, facand o asa zisa „gaura de foc”.

Nu veti avea nevoie de atat de multe materiale precum v-ati imaginat, ci doar de cateva caramizi obisnuite, cateva samote (caramizi rezistente la temperaturi inalte) si adeziv. In rest, 2-3 ore de munca, si gratarul este gata.
gratar de gradina decorativ
1. Sapati in iarba dvs o forma circulara, nu foarte mare, precum cea din imaginea de mai sus. Ulterior in interiorul cercului, trasati o linie ca sa stiti pana unde vine zidul gratarului. Puteti sa faceti zidul mai subtire, sau mai gros, alegerea este a dvs.

gratar de gradina decorativ 2
2. Adaugati ciment in zona in care doriti sa fie zidul, intre linia trasata de dvs si marginea cercului sapat.

gratar de gradina decorativ 3
3. Asezati primul rand de caramizi (samote), in interiorul gratarului, acolo unde va avea loc arderea. Se folosesc samote pentru ca au o rezistenta mai mare la temperaturile ridicate.

gratar de gradina decorativ 4
4. Continuati constructia zidului gratarului. In imagine se folosesc pietre de munte, insa daca nu aveti asa ceva, puteti folosi caramizi obisnuite.

gratar de gradina decorativ 5
5. Dupa ce ati terminat zidul, finisati-l si inlaturati surplusul de mortar ce a fost aplicat. Lasati-l cateva ore sa se usuce.

gratar de gradina decorativ 6
6. Adaugati in jurul gratarului pietre mici de rau pentru un decor mai frumos, de asemenea, in interiorul gratarului, asezati pe pamant cateva pietre pentru ca focul sa nu stea direct pe pamant.

gratar de gradina decorativ 7
7. Vopsiti interiorul gratarului cu un spray negru pentru a crea un decor si mai frumos.

gratar de gradina decorativ 8
8. Gratarul este gata si va puteti bucura de un foc pe timp de seara in aer liber, sau de un gratar pe cinste!

Altii mai citesc si...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Copyright © 2018 PoateNuStiai window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-59224841-1');