10 lucruri utile care vor dispărea în următorii 30 de ani

242
0
DISTRIBUIȚI

Abia dacă am observat cum lucrurile la care țineam și pe care le dețineam (aparate video, CD-uri, telefoane cu clapetă) au dispărut încetul cu încetul, fiind înlocuite cu dispozitive mai performante.

Iată o listă cu lucruri care ne sunt utile acum și care vor dispărea, cel mai probabil, în următoarele două decenii.

1. Oglinzile laterale

Oglinda retrovizoare oferă o vizibilitate de doar 15-17 grade, existând astfel un „punct mort” – zona pe care șoferul nu o vede în spatele vehiculului.

Constructorul Audi a prezentat deja automobile fără oglinzi laterale, care vor apărea pe piață în 2019. În curând, multe alte companii vor urma exemplul celor de la Audi.

De la începutul acestui trecut, toate clădirile noi din Anglia au început să fie dotate cu încărcătoare de baterii pentru mașinile electrice. Până în 2035, autoritățile britanice plănuiesc să determine cea mai mare parte a populației să se deplaseze cu mijloace de transport „prietenoase cu mediul”.

2. Numerarul și cardurile bancare

Era cardurilor se apropie de sfârșit, fiindcă deja poți plăti folosind ceasuri, telefoane și alte așa-zise dispozitive inteligente. Cei de la MasterCard au dezvoltat o nouă tehnologie, numită Selfie Pay.

Prin aceasta, vom putea plăti clipind în fața camerei telefonului.

3. Lacăte și chei

Aceste accesorii vor deveni o amintire în următorii 20-30 de ani și copiii vor fi nevoiți să meargă la muzeu dacă vor să vadă așa ceva. Vor exista numai brelocuri sau butoane personalizate care să aibă grijă de bunurile tale, deoarece unele companii au introdus deja astfel de butoane deștepte.

4. Seringile

În viitor, nu vor mai exista seringi. Ele vor fi înlocuite cu tehnologii de vârf. Oamenii de știință au venit cu două opțiuni: injecția cu jet și capsulele. Injecțiile vor inocula lichidul prin piele instantaneu.

Capsulele vor conține nano-ace, care vor fi absorbite de sistemul digestiv și vor injecta medicamentul în fluxul sanguin.

5. Curierii

În ultimii ani, s-au făcut multe experimente cu drone care încercau să livreze bunuri, înlocuind astfel clasicii curieri. În multe țări, acest tip de servicii de livrare câștigă în popularitate și putem presupune că, în curând, cutiile zburătoare vor deveni ceva obișnuit.

6. Pungile de plastic

Durează sute de ani pentru ca o pungă de plastic să se descompună. De aceea, multe țări au interzis folosirea pungilor de plastic și încurajează oamenii să folosească metode alternative de împachetare.

7. Încărcătoare cu fir

Încărcătoarele greoaie cu fir, pe care toată lumea le pierde, vor deveni curând istorie. Lumea wireless a Bluetooth-ului și wi-fi-ului se va dezvolta într-atât încât vor exista dispozitive de încărcare peste tot. În plus, în curând, îți vei putea încărca telefonul prin remote, de la distanță, fără absolut nici un contact fizic cu vreun alt dispozitiv.

8. Intimitate

Vei fi supravegheată oriunde te-ai duce și orice ai face. Ți se vor înregistra toate acțiunile, planurile de cumpărături și vizitele pe care le faci, iar faptul că te vei deloga sau vei fi offline nu va conta prea mult, deoarece vor exista programe de rezervă, ceea ce înseamnă că spațiul privat și cel intim vor dispărea.

9. Lucrători în fast-food

În curând, toate comenzile dintr-un restaurant vor putea fi preluate de un robot, care va prepara apoi mâncarea sau va preda comanda unui alt coleg automat. Vor fi instalate ecrane tactile prin intermediul cărora să poți alege din meniu ceea ce-ți dorești și livrarea mâncării se va face mult mai rapid și mai ușor.

10. Semnătura

Semnăturile vor deveni curând ceva de domeniul trecutului, deoarece se vor folosi pentru recunoaștere amprenta degetelor, cea oculară sau recunoașterea vocală, care sunt mult mai greu de falsificat.

Altii mai citesc si..

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here