Un MILIARDAR face un anunț fără precedent: dacă nu ne IMPLANTĂM computere în creier nu avem nici-o șansă să supraviețuim pericolului care ne paște. Plus: de ce meseria de ȘOFER nu va mai exista peste câțiva ani

68

Un cyborg este o combinaţie de ţesut viu şi componente artificiale. Exemple sunt T-800 din celebrul film „Terminator” sau Darth Vader din „Star Wars”.


Elon Musk, miliardarul care conduce compania Tesla şi este co-fondatorul companiei spaţiale SpaceX, crede că oamenii vor fi nevoiţi să devină cyborgi pentru a nu fi irelevanţi în viitor.

Pe măsură ce sistemele de inteligenţă artificială se dezvoltă, oamenii vor trebui să compenseze slăbiciunile biologice pe care le au prin integrarea de computere în propriile creiere, a declarat Musk la World Government Summit în Dubai.

Astfel, oamenii vor beneficia de o putere de procesare mai ridicată şi vor putea concura mai bine cu roboţii în competiţia pentru locurile de muncă. Primele joburi care vor dispărea vor fi cele ale şoferilor, deoarece aceştia vor fi înlocuiţi în curând de sistemele autopilot de pe maşini, potrivit lui Elon Musk.

În trecut, miliardarul a avertizat în legătură cu pericolele pe care le reprezintă inteligenţa artificială. El a declarat că această tehnologie este mai periculoasă decât bombele nucleare.

„Trebuie să fim foarte atenţi cu inteligenţa artificială, deoarece este mai periculoasă decât bombele nucleare”, a scris el pe Twitter.


Mai mult, într-un interviu acordat CNBC, Musk a dat ca exemplu seria de filme „Terminator” care arată unde se poate ajunge dacă nu avem grijă. În acest univers SF, inteligenţa artificială Skynet preia controlul planetei cu ajutorul roboţilor.

Musk nu este împotriva dezvoltării acestei tehnologii, ci spune că trebuie folosită cu mare grijă.

Sursa: Go4it

DISTRIBUIȚI