Tu ştiai asta? La ce se foloseşte de fapt butonul aflat pe toate aspiratoarele! Te ajută mai mult decât ai fi crezut!

70

Mulţi văd, puţini cunosc! Aşa am putea spune şi în privinţa butonului misterios ce se găseşte pe toate aspiratoarele. Puţini sunt cei care ştiu de fapt la ce ne ajută. Butonul are rolul de a ”schimba” peria pentru două tipuri de suprafețe. La prima apăsare peria este folosită la curațarea covoarelor, iar la a doua pentru podele, spații netede.


Primul aspirator cu reglaj electric a fost numit “Whirlwind”, a fost utilizat proiectul pentru aspirator şi a fost inventat în Chicago, Illinois în 1865 de catre Ives W. McGaffey. Această invenţie a fost, de asemenea , cu motor şi era folosită o manivelă pentru a funcţiona un ventilator pentru a genera aspiraţia. Acest design nu a fost foarte greu , dar a fost greu sa functioneze datorită faptului ca trebuia împins pe covor sau pe podea şi în acelaşi timp trebuia invartita si manivela. O altă persoană care a contribuit la evoluţia aspiratorului este H. Cecil Booth.

El a observat un dispozitivcare a folosit o explozie de aer pentru a îndeărta praful de pe scaunele din tren. El a patentat aspiratorul său de curăţat în 1901, dar pentru că era atât de mare a fost tras de cai prin Marea Britanie. Acest aspirator a fost facut dintr-un motor cu ardere internă, care a folosit gaze şi nu includea perii. Invenţia sa a fost bine primită de Royalty Britanic şi acest lucru a deschis uşa pentru alţi inventatori care să încerce să îmbunatăţească aspiratorul.

DISTRIBUIȚI