„Mă numesc MONA și am 28 de ani. Am cunoscut un băiat de care m-am îndrăgostit. Am băut mai mult decât trebuie și am făcut dragoste. Toate bune și frumoase, dar la câteva zile am mers la doctor și am avut un șoc când am aflat..” Fetelor, aveți mare grijă! :O Groaznic ce i s-a întâmplat tinerei


Dragă Adela,
Mă numesc Mona și am 28 de ani. Cu 7 luni în urmă am cunoscut un băiat de care m-am îndrăgostit… și el de mine. Ne-am iubit cu pasiune, dar avea ceva ciudat. Din când în când, devenea distant, nu mai comunica deloc, parcă aș fi fost oricine de pe stradă. Menționez că amândoi avem pasiunea de a mai bea din când în când câte un pahar de vin în plus. Azi așa, mâine așa, până într-o zi când am descoperit că sunt gravidă.

Problema e că, atunci când am conceput acel copil, amândoi eram băuți. Mi s-a spus că există un risc ca copilul să se nască cu probleme, drept urmare am decis amândoi să fac avort. După care, el a intrat din nou în conul lui de umbră, nici măcar nu-mi răspunde la telefon. Ce să fac, da-ți-mi un sfat, îl iubesc, nu pot trăi fără el. Oare era mai bine dacă nu făceam avort?

Adela răspunde:

Dragă Mona,
În starea în care ești acum e firesc să fii răvășită. Nu e cazul să te mai perpelești în legătură cu ce ar fi fost mai bine să faci, acum faptul e consumat. Altă dată, vei fi mai responsabilă. Nu de frică să nu pierzi un bărbat, ci de grijă față de viața unei ființe umane care ar putea să crească în tine. A fi mamă nu e o glumă, și fiecare femeie ar fi bine să ia această hotărâre în cunoștință de acuză, nu să se lase luată de val. Nu mai suntem în Evul Mediu, când nu auzisem despre metodele de contracepție. Dar destul cu morala.


Tu îl vrei pe acest bărbat, dar el deja a dat dovadă de multe ori că este un tip iresponsabil, incapabil să iubească și să aprofundeze o relație. Chiar și dacă făceai copilul, el tot ar fi făcut figuri, pentru că așa îi stă în fire. Dacă mai aveai și un copil, poate și unul cu probleme, ce făceai când el dispărea? Așa, măcar poți să te gândești ”la rece” ce înseamnă o relație cu el. Știi din start la ce te expui. Data viitoare când își amintește de tine, eu zic să fii tu cea care este rece și distantă.

De ce tu să te chinui de dorul lui, în timp ce el este indiferent? Nu e drept. În momentul ăsta, cel mai bine pentru tine este să încerci să te echilibrezi. Să te ții la distanță de el, eventual să-ți iei și câteva ședințe cu un psiholog. Îi spui tot ce simți, te eliberezi de vină, de frică și singurătate și primești energie pentru a merge mai departe. Gândește-te cum ai putea să-ți îmbogățești viața, cum să faci ceva creativ care să te bucure.

Fericirea unei femei nu se rezumă numai la a avea o relație cu un bărbat, și ăla plin de fițe. Învață să devii independentă, poate așa vei cunoaște pe cineva care să nu te dezamăgească într-un asemenea hal. Nu e ușor, dar nici imposibil.

DISTRIBUIȚI