Este oficial: Romanii nu mai au nevoie de vize. Decizia a fost luata acum cateva ieri

24

Belarusul a anuntat luni anularea obligativitatii vizei pentru cetatenii din 80 de tari, inclusiv pentru tarile Uniunii Europene in ansamblu, Statele Unite ale Americii si Japonia, relateaza AFP.


Potrivit unui decret semnat de catre presedintele Aleksandr Lukasenko, aceasta masura nu se refera totusi decat la sejururile cu o durata de cinci zile maximum.

Printre tarile ai caror cetateni vor fi scutiti de acum inainte de vize figureaza indeosebi 39 de state ale Europei, dar si Brazilia, Indonezia, SUA si Japonia.

Aceasta decizie se adreseaza in primul rand ”partenerilor strategici ai Belarusului si celor care au introdus deja un regim fara vize pentru cetatenii sai” si vizeaza ”stimularea calatoriilor oamenilor de afaceri si ale turistilor”, se mentioneaza in decretul publicat de catre presedintia belarusa.


Conform sursei, cetatenii din Vietnam, Gambia, Honduras, India, China, Liban, Namibia si Samoa nu vor putea totusi sa beneficieze de suprimarea vizei pentru Belarus decat daca detin viza Schengen multipla.

Decretul va intra in vigoare dupa o luna de la publicarea sa.

DISTRIBUIȚI