Cum va fi vremea de Paşte. Meteorologii spun că ar putea veni ninsori în toată ţara

596

Vremea urâtă din ziua de Florii nu se repetă şi de Paşte. E drept, meteorologii anunţă câteva ploi răzleţe în Vinerea Mare şi spun că pe litoral va fi destul de rece, însă soarele o să fie prezent peste tot.

Ba chiar aţi făcut o alegere bună dacă aţi decis să rămâneţi în ţară, şi nu v-aţi plănuit vacanţe în Grecia, sau Bulgaria, unde un ciclon va aduce averse serioase.
Maramureşul intră în categoria zonelor scăldate de soare în toate cele 4 zile de vacanţă. Aici, credincioşii pot asculta slujba de Înviere sub un cer senin, iar de duminică temperaturile tot cresc. În prima zi de Paşte se vor înregistra 21 de grade, iar în a doua zi 22.

Pe la 20 de grade se opresc temperaturile şi în Bucovina, cu excepţia faptului că Vinerea Mare pare să stea sub semnul ploilor. Unele slabe şi de scurtă durată, pe care le vor vedea şi cei care se îndreaptă spre staţiunile de pe valea Prahovei. Dar chiar şi aici ziua de Paşte se anunţă cât se poate de frumoasă.
Florinela Georgescu, director executiv INMH: „Din toate regiunile, marea e cea mai defavorizată, vântul bate dintre mare şi marea este foarte rece. De până în 10 grade.”

Vineri şi sâmbătă, în Bucureşti cerul este înnorat şi e posibil să cadă câteva picături de ploaie, inclusiv în noaptea de Înviere. În prima zi de Paşte, însă, lucrurile se schimbă în bine. Cerul se limpezeşte, vântul nu mai bate atât de tare, iar temperatura urcă la 20 de grade, numai bună de plimbare în aer liber şi nelipsitele grătare.

Oricum ar fi, vacanţa în ţară pare să fi fost alegerea cea corectă, dacă ţinem cont că în alte destinaţii preferate de romani e posibil să plouă mult şi bine. Grecia şi Bulgaria vor fi afectate de un ciclon mediteranean care va aduce ploi serioase. De atlfel, ne „atinge” şi pe noi în sudul extrem.
La sfârşitul vacanţei, însă, am putea avea parte de o supriză de proporţii. De miercuri încolo, se răceşte şi se aşteaptă din nou precipitaţii. Meteorologii nu pot să spună deocamdată dacă este vorba de ploi sau chiar de ninsori.

DISTRIBUIȚI