CNN AVERTIZEAZA!! Sub nicio forma NU CONSUMATI aceste ALIMENTE pentru ca pot provoca aparitia unor viermi

99

Aveti mare grija! Daca veti consuma aceste alimente fără examen trichineloscopic, va puteti infesta cu viermi care va vor manca din interior. In acest articol va vom explica de ce si, mai mult, va vom arata ce trebuie sa faceti pentru a va proteja. Din pacate, in toata lumea exista numeroase persoane care consuma aceste alimene fara sa fie constienti de pericolul care le paste si de parazitii care ii pot invada.


Intreaga poveste a pornit de la un studiu realizat de un expert din Cambridge. Testul a fost realizat pe un barbat care suferea de dureri de cap, dar si de alte simptome. Persoana in cauza calatorise in Asia, China, Thailanda, Japonia si Coreea de Sud. Conform statisticii, acestea sunt cele mai predispuse zone pentru contaminarea cu paraziti. Cercetatorul si-a dat seama ca barbatul avea un parazit in interiorul lui si a decis sa intervina chirurgical pentru a-l ajuta caci nu exista niciun medicament care sa il vindece.

Este vorba de teniaza. Teniaza este o infectie cauzata de viermele tenia, un parazit periculos. Parazitii sunt microorganisme care ataca orice in calea lor pentru a-si apara propria piele. Acestia ataca orice vietuitoare care pentru ei sunt doar gazde. De obicei, parazitii se gasesc in mancarea contaminata sau in bauturile contaminate. Asadar, aveti grija ce mancati si ce beti pe unde calatoriti.

Cei mai multi dintre cei care sunt contaminati de viermele tenia nu prezinta niciun simptom serios, dar simptomele pot fi:
– durere
– pierdere in greutate subita
– blocaj intestinal
– probleme digestive

Teniaza determina semne si simptome de intensitate moderata, nespecifice iar in unele cazuri (mai rar, dar posibil) pacientul poate fi complet asimptomatic.
De cele mai multe ori pacientul acuza dureri abdominale difuze (in cazul Teniei saginata sunt intense si sunt localizate in special inepigastru), greata, varsaturi, modificarea tranzitului intestinal, modificarea apetitului insotita de o scadere inexplicabila in greutate, dureri constante de cap.

De asemenea, va mai puteti contamina cu viermi tenia daca mancati mancare cruda sau carne cruda de vita si porc. Mancarea contaminata poate contine oua de viermi tenia, larve care vor intra in corpul oamenilor si se vor dezvolta in interior. Mancarea gatita, la fel si carnea de porc si de vita, va distruge larvele. O alta cauza a infestarii cu viermii tenia este lipsa de igiena. Indata ce viermii tenia ajung in scaun, se pot raspandi usor. Este obligatoriu sa va spalati pe maini foarte bine de fiecare data dupa ce mergeti la baie.

Tratamentul teniazei se administreaza oral, intr-o doza unica. Medicamentul de electie este reprezentat de niclosamid. Se administreaza pe stomacul gol si trebuie mestecat incet pentru ca sa isi faca efectul. Doza eficienta este de 2 grame. Alte medicamente utile sunt: praziquantel (se administreaza 5-10 mg/kg corp intr-o singura doza) si albendazol. Eficienta tratamentului se apreciaza prin eliminarea teniei (in principal a scolexului – partea care este fixata adanc in mucoasa intestinala si cea care reface intreaga tenie).


Infestarea omului se face prin consumul peștelui infestat, insuficient tratat termic sau care nu a fost congelat ori controlat corespunzător în prealabil, situaţie în care în care metacercarii de trematode sau foremle larvarea ale nematodelor zoonotice au rămas viabile. Alimentul preferat de acest parazit este insa carnea de porc.

Altii mai citesc si..
DISTRIBUIȚI